Antoon Noordenbos
Antoon Noordenbos

Op 5-jarige leeftijd is mijn leraar begonnen met Judo. (Judoclub Yama Tani in Heerlen). Door verhuizing werd hij genoodzaakt om over te stappen naar een andere judovereniging: Kodokan. (Heerlen-Noord)

In 1973 kwam hij in aanraking met het Hong Leong: een Chinees vechtsysteem dat via Amerika in Limburg terecht was gekomen. Deze school werd door 2 man gerund: Doddy Geeraths en Richard Offerbeek. Na een aantal jaren verenigden zij zich met 3 andere kung-fu trainers en vormden een eenheid: “5 gezworen broeders”. Zij nodigden een trainer uit Indonesië uit: Kwee Sun Chan die hun de Nggo-mbie stijl leerde. Antoon werd assistent, behaalde de zwarte band (1979) en opende met een medestudent een school.

Vanaf 1988 reisde Antoon elke week naar Rotterdam om lessen te kunnen volgen van de heer Fei Yu Liang, om zich zo te kunnen bekwamen in het moderne en traditionele Wushu en het moderne Taiji. Na 2 jaar reisde hij 2x per week naar Leuven om Wushu en moderne Taiji van de heer Li Chang Tao te leren. Vanaf 1992 gaf Antoon les op 2 scholen in Heerlen en Landgraaf. Van 1995 tot 1997 heeft hij Taiji gedaan bij een leraar uit Shanghai: Zhong Hua Chu (o.a. 108-vorm).

In mei 1996 heeft hij de Volksrepubliek China bezocht om zich verder te ontwikkelen in het Nan Quan, Nan Dao en Nan Kune. Antoon probeert nog steeds zoveel mogelijk lessen te volgen, want volgens hem raak je nooit uitgeleerd…