wilde gans qigong 1

Begin jaren ’90 begon ik te sukkelen met mijn gezondheid. Nadat ik een heel traject doorlopen had van onderzoeken, specialisten, operatie, medicijnen, verschillende soorten fysio- en manuele therapieën, homeopathie en alternatieve geneeswijze, was ik bijna 3 jaar verder en mijn gezondheid bleef achteruit gaan.

Ik weigerde om te accepteren dat ik de rest van mijn leven als “chronisch zieke” verder door het leven zou moeten gaan en vroeg mijzelf af: Wat kan ik er zelf aan doen om mijn huidige (pijn-) klachten en bewegingsbeperkingen te verlichten? Mijn huisarts vertelde mij: “Het enige wat je nog kunt/mag doen is wandelen, fietsen, zwemmen, yoga of Taiji.”. Ik ben op zoek gegaan naar de dichtstbijzijnde rijkserkende Taiji-leraar: Antoon Noordenbos.

En zo kwam het, dat ik bij zijn vereniging Taiji Wushu Noordenbos in Landgraaf ben gaan trainen. Na 3 maanden dagelijks geoefend te hebben (voornamelijk Qigong), merkte ik al vooruitgang qua gezondheid: mijn klachten werden minder!

Hierdoor raakte ik super-gemotiveerd, met als gevolg dat ik steeds minder pijn ervaarde, sterker en leniger werd. Mijn leven onderging een zeer grote, positieve verandering! Enige tijd later vroeg mijn leraar of ik mee wou doen aan wedstrijden: en om te ervaren hoe dat was, heb ik dat ook gedaan… (o.a. Open Nederlandse en/of Belgische Kampioenschappen 2002 t/m 2023)

Ondertussen leerde Antoon mij lesgeven in Taiji en ik voelde me vereerd dat ik zijn kennis mocht doorgeven. Ik ben gaan lesgeven en heb op zijn advies een opleiding gevolgd bij de Federatie Oosterse Gevechtskunsten en in maart 2005 heb ik mijn diploma behaald als Rijkserkend Lerares Martial Arts (LMA).

Nu heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt en hoop hiermee voor vele mensen ook positieve verandering(en) mee te kunnen geven in hun leven…

wilde gans qigong 2